A hely

Az ELDOBOGÓ Lovas Iskola a Balatontól északra, Veszprémtől 8 km-re, a Balatontól 6 km-re található, a Felsőörsöt Veszprémmel összekötő út mentén, Felsőörstől 1 km-re, külterületen, A bejárattal szemben egy nagy, zöld csarnok található. A 15 hektáros területen western fajtájú (quarter horse, paint horse és appaloosa) lovakat tenyésztünk. Lovakat képzünk ki és lovasokat tanítunk arra, hogy hogyan képezzék a lovaikat, gyerekeket és felnőtteket is tanítunk lovagolni.

 

 

A 13,5 hektáros ingatlant 2001-ben vásároltuk, azóta folyamatosan fejlesztjük. Jelenleg egy 25 x 50 m-es homokos és egy 20 x 40 m-es négy évszakos talajú pályánk van, mellette nyeregtárolóval és szociális helyiségekkel, ezenkívül oktatóterem, konyha és kettő nyolc ágyas szoba áll a rendelkezésünkre és vendégeink kiszolgálására. Egy 16 m átmérőjű körkarám és egy közel 1 hektáros füves pálya terepakadályokkal és vizesárokkal ad változatos lehetőséget a lovasok és lovak képzésre.

A 60.000 hektáros Balaton-felvidéki Nemzeti Park a telekhatárunkig tart, így akár Zala megyéig ellovagolhatunk az erdőben a gyakran feltűnő balatoni panoráma kíséretében.
Ezen adottságunk kiváló lehetőséget ad arra, hogy a hozzánk érkező lovasok és lovaik elsajátíthassák mindazt, ami a biztonságos tereplovagláshoz szükséges akár nyílt terepen, szűk erdei ösvényen, árkon át vagy vízen keresztül...

Lovainkat egész évben a szabadban tartjuk kis csoportokban, így biztosítva nekik a szociális együttlétet társaikkal, a mozgást friss levegőn és a dolomitos kemény talajon. Mindez elengedhetetlen a lovak mentális és fizikai fejlődéséhez és egészségük megőrzéséhez.